yoga sklep zapisz się do newslettera

Ajurwedyjska kuchnia dla wegan – nasza recenzja

Na rynek wydawniczy trafiła ciekawa pozycja dla wegan, którzy chcieliby czerpać wiedzę o odpowiednim odżywianiu z dorobku ajurwedy!

Autorka książki jest certyfikowanym praktykiem ajurwedyjskim, masażystką i joginką. Połączyła swoją pasję do gotowania z pomysłem na biznes – z powodzeniem prowadzi firmę cateringową, dostarczającą dania organiczne.

Ajurweda wegańska kieruje się tymi samymi zasadami, co ajurweda tradycyjna, lecz nie używa się w niej produktów pochodzenia zwierzęcego. Mleko, masło, maślankę czy jogurt możemy zastąpić równie wartościowymi składnikami pochodzenia roślinnego, takimi jak kokos, awokado, migdały. Autorka twierdzi, że dzięki pokarmom roślinnym można wyleczyć się z wielu chorób, utrzymać naturalną, zdrową wagę ciała, a także podwyższyć poziom energii i witalności w ciele.

ajurwedyjska-kuchnia-dla-weganW książce znajdziemy bogaty wybór pokarmów, które możemy dobrać do swojej doszy. Podstawą książki są bowiem przepisy, wśród których znajdziemy napoje, toniki, śniadania, sałatki, surówki, sosy, pasty, przystawki, dania główne, zupy i desery. Co ciekawe, wszystkie posiadają wskazanie, które dosze dzięki danemu posiłkowi będą wzmacniane, a które osłabiane.

Tylko w Yoga-Sklepie książkę “Ajurwedyjska kuchnia dla wegan” kupisz 20% taniej. Zapraszamy >>

Comments



© Yoga & Ayurveda Magazyn